بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی خيرخواهان

بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی

اقتصاد ایران در حالی وارد سال پایانی سند چشم‌انداز ۲۰ ساله ۱۳۸۴ تا ۱۴۰۳ می‌شود که موفقیت کمی در جامه عمل پوشاندن به هدف رشد اقتصادی برای تبدیل ایران به اقتصاد اول منطقه مطابق با این سند داشته است. در واقع انتظار طبیعی این بود که دستیابی به رشد اقتصادی بالا و مداوم و به‌تبع آن ایجاد مشاغل جدید برای انبوه جوانان جویای کار، هر اولویت دیگر مدنظر حکومت را تحت‌الشعاع خود قرار دهد.
ایران قوی هاشمی‌طبا

ایران قوی

همچون سال‌های گذشته، در روز 22 بهمن مردم ایران در راهپیمایی سالروز پیروزی انقلاب اسلامی یعنی بیست‌و‌دوم بهمن حضور یافتند و خاطره پیروزی انقلاب و نیز شهدای انقلاب و دفاع مقدس را گرامی داشتند. انقلابی که با شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی پیروز شد و مردم اعم از خواص یا عوام با برداشت خود -‌هر‌چند متفاوت- از آن استقبال کرده و بر آن پای فشردند
جمعه ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 April 26
کد خبر: ۴۲۵۰۷
تعداد نظرات: ۱۳ نظر
تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۳۹۳ - ۱۰:۴۹
روحانی همایش ملی ارتقای سلامت اداری و مبارزه با فساد:
روحانی با بیان این که باید با انحصارها مبارزه کنیم تاکید کرد: هر چیزی که در جامعه رقابتی نباشد و منحصر شود مشکلات دارد گاهی برای بعضی امور کاری نمی شود انجام داد اما در آن زمینه باید نظارت بیشتری را اجرا کرد، ما باید شرایط رقابت را برای همه امور فراهم کنیم.
تدبیر24: سخنرانی حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس‌جمهور کشورمان صبح امروز در  همایش ملی ارتقای سلامت اداری و مبارزه با فساد صبح در سالن اجلاس سران اظهارداشت: همه ما در بیانات و اظهاراتمان در طول نهضت اسلامی از رژیم گذشته به عنوان رژیم فاسد پهلوی یاد می‌کردیم یکی از دلایل حرکت مردم در برابر رژیم سابق این بود که آن رژیم هم فاسد بود و هم مفسد.

وی افزود: مردم انقلاب کردند تا کشور از فساد پاکسازی شود، مردم انقلاب کردند تا هیچ مفسدی بر صندلی حکومت و ریاست تکیه نزنند.

رئیس‌جمهور اظهارداشت: اگر خدایی ناکرده ما در مبارزه با فساد ناتوان باشیم این به مفهوم ضعف انقلاب اسلامی، ناتوانی انقلاب و دست نیافتن به یکی از اهداف مهم انقلاب اسلامی است.

روحانی خاطرنشان کرد: موضوع فساد از دیدگاه مردم به این گونه است که یا مسئولین می‌دانند و در برابر فساد نمی‌ایستند پس خود آلوده‌اند پس کل نظام و انقلاب زیر سوال است یا آنکه نمی‌دانند و یا اگر می‌دانند در مبارزه ناتوانند پس دولت اسلامی دولتی ناکارآمد است.

وی افزود: چه فاسد بودن نظام و چه ناکارآمد بودن نظام که یکی از این دو مورد قضاوت مردم است به معنای آن است که ما به یکی از مهم‌ترین اهداف انقلاب دست نیافته‌ایم، مبارزه با فساد و ریشه‌کنی آن آرمانی همچون استقلال، مبارزه با استعمار، مبارزه با استبداد و ایجاد حاکمیت ملی است و باید در ردیف این موارد آن را شمرد.

رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: اینکه امام راحل در زمینه مبارزه با فساد و تباهی در بخش های مختلف سخن می‌گفت و فرمان می‌داد و تاکید می‌کرد و اینکه مقام معظم رهبری مسئله فساد را در کنار فقر و تبعیض قرار داده است و خواسته است که جامعه ما از فقر و فساد و تبعیض مبرا باشد به معنای اهمیت این هدف مهم برای همه مسئولین است.

هدف اولیه ما در دولت یازدهم این است که کشور از لحاظ اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی از معضلات و مشکلاتی که در سال‌های گذشته با آن مواجه بوده رهانیده شود. اگر در سال‌های گذشته مردم از تورم بالای 40 درصد در فشار بودند و اگر کشور دارای رشدی نبود و یا حتی رشد منفی منهای 9 درصد در ضمن دو سال و اگر بیکاری مشکل روشن همه خانواده‌ها به شمار می‌رفت و اگر مسائل اجتماعی و آسیب‌های اجتماعی ما نگران‌کننده بود مردم در حماسه سیاسی 24 خرداد شرکت کردند تا دولتی کار را آغاز کند که بتواند این معضلات را حل و فصل کند.

وی افزود: هدف این حرکت مردم ایجاد دولتی بود که بتواند برای معضلات اصلی و اساسی جامعه راه‌حل پیدا کند و اگر این دولت در پیدا کردن این راه حل ناتوان باشد و یا راه‌حلی پیدا کند و توان اجرای آن را نداشته باشد به معنای بی‌توفیقی و ناکارآمدی این دولت است.

رئیس‌جمهور اظهار داشت: ما دو معیار بیشتر نداریم که یکی رضایت خداوند است که تشخیص آن خیلی مشکل نیست اما تبیین و لمس آن شاید برای همه جامعه آسان نباشد اما معیار دوم رضایت مردم است.

رئیس‌جمهوری با بیان اینکه باید با فساد مبارزه کنیم، گفت: ما باید همزمانی که با تورم، رکود و بیکاری مبارزه می‌کنیم با فساد نیز به مبارزه بپردازیم.

روحانی ادامه داد: متاسفانه فساد وجود دارد و یک روزه هم تمام نمی‌شود و همه باید تمام توان‌مان را بکار بگیریم که قدم به قدم این فساد کاهش یابد و این رویکرد باید برای مردم ملموس باشد.

وی اضافه کرد:‌مردم باید ببینند که یک اراده جدی در سطح مسئولان بالا و میانی در مبارزه با فساد وجود دارد.

رئیس‌جمهوری با بیان اینکه امروز اهدافی نظیر رونق اقتصادی، شکستن رکود، توانمند کردن کشور، بالا بردن قدرت ملی، افزایش ثروت ملی و گسترش علم و دانش را در جامعه دنبال می‌کنیم، گفت: رسیدن به رقابت علمی، اقتصادی و رونق اقتصادی بدون حضور بخش خصوصی امکان‌پذیر نیست و باید به این توجه کرد که بخش خصوصی نمی‌تواند با وجود فساد حضور یابد و رقابت کند.

روحانی اظهارداشت: حالا بگذریم از جاهایی که انحصار وجود دارد و خود آن عامل فساد است؛ باید با انحصارها مبارزه کنیم و هر چیزی مدیریتش انحصاری باشد مشکل‌آفرین است.

وی اضافه کرد: حالا برخی جاها شاید بیشتر باید نظارت کرد اما باید نظارت قوی‌تر را مدنظر قرار داد و شرایط رقابت را در همه امور فراهم کنیم.

رئیس‌جمهوری ادامه داد: هر چه رابطه مردم برای حل مسائل روزمره از رو در رو شدن با کارمند کاهش یابد تاثیرگذاری بهتری روی بخش نظارت انجام می‌گیرد.

روحانی ادامه داد: به جای اینکه مردم در اداره‌ای با 20 کارمند مواجه شوند آن را به یک نفر کاهش دهیم که این کار باعث نظارت بهتر روی آن فرد خواهد شد و فساد را کم می‌کند.

وی یکی دیگر از راه‌های مبارزه با فساد و نظارت بهتر را گسترش دولت الکترونیک دانست و گفت: ما باید دولت الکترونیک را گسترش دهیم و مردم نیاز به مراحعه نداشته باشند و همه مکاتبات از طریق الکترونیکی انجام پذیرد و این بعد نظارتی را بهتر و قوی‌تر خواهد کرد و فساد کاهش می‌یابد.

رئیس‌جمهور بر گسترش فناوری‌های نوین برای مقابله با فساد تاکید کرد و گفت: باید از فناوری‌های نوین در مقابل فساد بهره بگیریم و البته اولین مبارزه ایجاد فرهنگ دینی و اعتقادی است؛ که داشتن وجدان هم می‌تواند تاثیرگذاری مناسبی با فساد داشته باشد.

روحانی ادامه داد: باید رابطه مردم و کارمندان به حداقل برسد و این مهم هم در بعد نظارتی و هم در زمینه‌های مختلف اثرگذاری مناسبی دارد.

وی در ادامه بر از بین بردن تجمیع قدرت تاکید کرد: باید تجمیع قدرت را از بین ببریم. با تجمیع یک قدرت در نهاد فساد درست می‌شود؛ اگر تفنگ، پول، قدرت، روزنامه، سایت و تبلیغات در یک جا جمع شد حتما فساد است؛ دنیا عقلش رسیده که قدرت‌ها را تخریب کرده است.

رئیس‌چمهور در ادامه یادآور شد: ما در مجلس یک سال گرفتار بودیم که دستگاه اطلاعاتی کشور را به دستگاه نظامی بدهید که در این باره صحبت‌ها زیاد شد و از امام(ره) سؤال کردیم و سپس ما یک وزارتخانه درست کردیم. کار سختی بود برای اطلاعات درست کردن وزارت اطلاعات اما این کار را کردیم که مجلس نظارت کند و در وزارت اطلاعات هم گفتیم نیروی مسلح وجود نداشته باشد که بتوان کنترل کرد والا اگر تفنگ، روزنامه، قدرت و خبرگزاری را همه در یک نهاد جمع کردیم ابوذر و سلمان هم باشد فاسد می‌شود.

روحانی ادامه داد: اینها اشکال‌آفرین است و تجمیع قدرت در یک جا فساد است؛ چرا قوای سه‌گانه درست شد؟ یک دولتی درست می‌کردید که خودش قانون وضع کند و اجرا کند.

وی اضافه کرد: تفکیک قوا برای کنترل قدرت است و حتی بالاترین مقام کشورمان یعنی رهبر معظم انقلاب هم بر قانون اساسی اهتمام دارند.

روحانی تصریح کرد: حتی شاهدیم در کنار رهبری نیز مجلسی درست شده تا بتواند در شرایطی روی صفات این مقام هم نظارت کند و این هم در زمان امام(ره) و حضور ایشان به امضا رسید و این اصول درست شد.

روحانی با مطرح کردن این پرسش که چرا این اصول درست شده،‌گفت: ‌تمامی اینها به این خاطر است که هر قدرتی که رویش نظارت نباشد مشکل پیش می‌آید؛ نظارت بر هر موردی و هر جنبه‌ای را باید درست کنیم تا فساد ایجاد نشود.

وی به تبیین معنای فساد و گستره آن پرداخت و گفت: البته فساد معنای گسترده‌ای دارد مثلا اگر اولویت‌ها را عوض کنیم فساد است یعنی اگر در جایی به جای اینکه جاده بسازیم، سد بسازیم این به معنای فساد است.

رئیس‌جمهوری تصریح کرد: در اولویت برنامه‌ها، تخصیص منابع و توجه به آنها اگر عادلانه رفتار نشود به معنای فساد است.

روحانی تاکید کرد:‌ البته در قانون اساسی ما دستگاه‌های ناظری همچون بازرسی کشور، دیوان عدالت و سایر دستگاه‌های نظارتی وجود دارد که اینها برای حساب شده بودن نظارت‌ها است.

وی اضافه کرد:‌ما باید در نظارت‌ها دقیق‌تر نظارت کنیم و اهم و مهم را مورد توجه قرار دهیم؛ بر همه چیز توان نظارت نداریم و باید در نظارت اولویت‌بندی کنیم.

رئیس‌جمهوری با بیان اینکه در زمینه قضاوت نیز پرونده‌های فراوانی وجود دارد و در دست رسیدگی است،‌گفت: بخش زیادی از این پرونده‌ها درباره انواع فسادها باشد اما باید آن را اولویت‌بندی کنیم.

روحانی ادامه داد: اگر پرونده مهمی را زودتر رسیدیم و مردم مطلع شدند این بازدارندگی پدید می‌آورد و مناسب است چرا که هدف اصلی ما بازدارندگی است.

وی در ادامه اضافه کرد: اگر در کشوری قبح رشوه، قبح دزدی و قبح فساد از بین برود باید به خدا پناه برد. چرا که در جایی که قبح شکسته شود به جایی می‌رسد که حکم خدا و راه خدا زیر پا گذاشته می‌شود و نعوذبالله قانون هم مسخره می‌شود؛ نعوذبالله قرآن هم مورد استهزا قرار می‌گیرد.

رئیس‌جمهوری خاطرنشان کرد:‌می‌ترسم به مرزی رسیده باشیم که قبح فساد در حال شکسته شدن باشد.

روحانی با بیان اینکه در گذشته اصطلاح زیرمیزی مطرح می‌شد، گفت: قدیم می‌گفتند زیرمیزی ولی الان می‌گویند روی میزی؛ اگر از زیرمیزی شد روی میزی چه باید کرد؛ آیا ما باید در برابر فساد عقب‌نشینی کنیم یا بگوییم نمی‌توانیم؟ باید بدانیم این به معنای زیر پا گذاشتن امر به معروف و نهی از منکر است و به معنی از دست دادن نظام و انقلاب است.

وی اضافه کرد: شاید این تعبیر تندی باشد اما بدانید ادامه فساد گسترش آن و تعمیق فساد به معنی در خطر افتادن نظام و انقلاب است.

رئیس قوه مجریه تصریح کرد:‌ مردم نوکر اسم نظام نیستند؛ مردم نوکر اسلام، جمهوریت و آراء عمومی هستند؛ مردم می‌خواهند هم اسلام و هم جمهوریت اجرا شود.

روحانی ادامه داد:‌جایی که رضای عامه و خاصه مردم باشد رضای حضرت ولیعصر(عج) نیز همانجا است.

وی بر مبارزه جدی با فساد تاکید کرد و گفت: باید ایستادگی کرد و کمربندها را محکم ببندیم.

رئیس‌جمهوری به دیدار چند ماه گذشته خود با رهبر معظم انقلاب و ارائه گزارش درباره فساد اشاره کرد و گفت: چند ماه قبل خدمت ایشان رسیده و گزارشی را ارائه کردم و ایشان فرمودند در این زمینه جدی باشید؛ تا هر کجا باشد حمایت می‌کنیم.

روحانی ادامه داد: وقتی رهبر معظم اینگونه حساس است و روی این مسئله پافشاری می‌کند اگر قوای سه‌گانه به همین نسبت پافشاری کند و مردم به صحنه آمده و مطالبه کنند، به این مهم رسیدگی می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: در زمینه مبارزه با فساد غیر از نظارت مسئولان،‌ نظارت عامه را می‌خواهیم و این باعث می‌شود تا ولایت را نسبت به هم اعمال کنیم.

رئیس‌جمهور در ادامه بر امر به معروف و نهی از منکر تاکید کرد و گفت: چرا یک رسانه تهمت می‌زند؟ چرا برخورد نمی‌شود؟ چرا یک رسانه‌ای یک قوایی را هجو و استهزا می‌کند و برخورد نمی‌شود؟ چرا یک رسانه‌ای یکی را بزرگ و دیگری را خوار می‌کند؟ چرا عده‌ای به عنوان کار خیر و با تابلوی خیریه به صحنه می‌آیند و مشکل درست می‌کنند؟

روحانی ادامه داد: باید به طور جدی با فساد مبارزه کنیم و این وظیفه همه مسئولان و مردم است.

روحانی خاطرنشان کرد: چرا زمانی که یک رسانه تهمت می‌زند و در واقع منکری را مرتکب می‌شود با آن برخورد نمی‌شود. چرا وقتی رسانه‌ای قوه‌ای را هجو و استهضاء می‌کند با آن برخورد نمی‌شود. چرا یک رسانه فردی را بزرگ و دیگری را خوار می‌کند برای اهداف آینده خود و با آن برخورد صورت نمی‌گیرد؟ چرا عده‌ای به نام کار خیر و خیریه تابلو می‌زنند و زیر آن به فساد می‌پردازند و چرا با اینگونه اقدامات برخورد نمی‌شود.

وی افزود: همه باید به صحنه بیاییم. اول رئیس‌جمهور و قوای مجریه، مقننه وقضائیه و بعد مردم؛ نهادهای مدنی، روزنامه‌ها، تبلیغات و آحاد مردم به صحنه بیایند.

رئیس‌جمهور اظهار داشت: دستگاه اجرایی و مسئولان به تنهایی نمی‌توانند و باید تمام سندیکاها، انجمن‌ها، احزاب، گروه‌ها و همه نقش خود را ایفا کنند. تمام سازمان‌های مردم‌نهادی که این امر به آنها مربوط می‌شود و همه روزنامه‌ها و سایت‌ها صدا و سیما به صحنه بیایند بدون رسانه و بدون مبارزه عمومی و بدون حضور جامعه مدنی و حضور مردم ما نمی‌توانیم به مقصد برسیم.

روحانی خاطرنشان کرد: برای مبارزه با فساد مقررات صحیح، شفاف و کوتاه است هرچه کار مردم کوتاه‌تر شود فساد در آن وارد می‌شود و هرچه مقررات دست و پاگیر‌تر باشد فساد در آن وارد می‌شود. همه چیز باید شفاف شود. درخت فساد در تاریکی رشد می‌کند.

وی افزود: مجلس شورای اسلامی هم باید قوانینش شفاف و مانع باشد و هم نظارت آن و از همه مهمتر قوه قضائیه است که پایان راه است و باید بتواند به طور دقیق، سالم و عادلانه به موضوعات رسیدگی کند و اگر خدای ناکرده فساد به قوه قضائیه برسد باید گفت وای به وقتی که بگندد نمک.

رئیس‌جمهور اظهار داشت: قضات، قوه قضائیه و دستگاه‌های نظارتی ما همه باید به صحنه بیایند و این تعارف و شعار نیست.

روحانی در پایان گفت: امیدوارم که بتوانیم فساد را ریشه‌کن کرده و همه مسئولان و مردم و قوای سه‌گانه دست در دست یکدیگر با فساد مبارزه کنیم.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
غیر قابل انتشار: ۲
انتشار یافته: ۱۳
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۱:۵۲ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۷
13
10
فعلا که همش دست طرفدارای شما و اصلاح طلبهاست به وِیژه تبلیغات
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۲۰:۵۰ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۷
6
11
خجالت نکش حسن جان
راحت باش
پاسخ ها
پاسخ به ناشناس
| IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF |
۱۷:۴۳ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۸
بی تربیت.......؟؟؟؟؟
ناشناس
| IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF |
۲۲:۳۷ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۸
چه اشکالی داره؟ طرف با رئیس جمهور راحت صحبت بکنه بی ادب میشه؟
حسن
| IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF |
۰۸:۱۸ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۹
واقعا که بی تربیت هستی که این اظهار نظر را میکنی .
محمد
| IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF |
۰۸:۱۹ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۹
آقا شما چند رای دادی که اینقدر گستاخی؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
ناشناس
| IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF |
۲۳:۴۹ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۹
من یک دونه رأی داشتم که اون هم به روحانی نبود
چون توی مناظراتش مثل همین الان از دست منتقدها عصبانی می شد و کم حوصله بود.
پاسخ ناشناس
| IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF |
۲۰:۳۶ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۱
برادر با حاج محمود هم اینطوری صحبت می کردی؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
ناشناس
| IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF |
۱۵:۰۳ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
حاج محمود هم اینجوری با مردم و منتقدانش صحبت نمیکرد
علی
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۲۱:۵۴ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۷
9
10
بیان درست وشهامت آقای روحانی را می ستایم ،مساله ومشکل اصلی برای آقای روحانی ومردم ایران روشن است.
پاسخ ها
امید مدبر
| IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF |
۰۱:۴۷ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۸
مشکل اصلی خوی اشرافیگری و اس.. رای است که در وجود روحانی و رییسش، روحانی و تیمش و روحانی و فریدونش لبالب است.
ناشناس
| IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF |
۱۳:۴۰ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۸
گل گفتی امیدجان
کاظم نقش بند
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۲۲:۵۵ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۰
3
2
جناب روحانی آنچه راشمامیفرمائیدمردم هم کم وبیش میدانند.مردم رای نداده اندکه دائماسخنرانی بشنوند.مردم عمل میخواهندوبس.عمل صادقانه وقاطعانه هستکه مردم راراضی میکند.آنجاکه صحبت ازموضوع فساد از دیدگاه مردم کرده ایدیقیناترکیبی ازسه عامل راداریم.اگرمسول یک نهادسالم وتواناباشدمطمئن باشیدزیرمجموعه جرات فسادروی میزرا حداقل ندارد.برخلاف شما معتقدم فسادبدتراز وابستگی .استعمارواستبدادهست.وبرای نابودی فسادراهی که میرویم بترکستان هست ودستخط مقام معظم رهبری درحاشیه نامه معاون اول حکایت ازنارضایتی شدیدایشان ازبی عملی مسولین دارد.تاکیدونقل قول ازامام راحل ورهبر عزیزبرموضوع فسادبتنهایی مشکلی راحل نمیکندواین عزیزان آن تاکیدهارا نکرده اندتاما درهمایشهاآنرابرای پرکردن وقت واتلاف بیت المال تکرارکنیم.آنچه راکه بعنوان علل حماسه 24خردادفرمود ایدجای خالی فساد مشهوداست وتااین معضل حل نشودراه برای حل مشکلات دیگرابترمیماند.لذابفرموده خودتان دولت دراین زمینه ناکارآمدبوده.فروده اید:متاسفانه فساد وجود دارد و یک روزه هم تمام نمی‌شود.ولی باکمال تاسف ایجادآنرایکروزه آنهم دریکروزه عمردولت نهم ودهم میدانیدوتااین نگرش وجودداردجزدرجازدن کاری انجام نمیدهیم.اینکه گفته شده مردم بایدیک اراده جدی ببینندبایدگفت متاسفانه چنین اراده ای دیده نمیشود.ازسخن بحقی بنام انحصارفرموده اید.چرااقدام بشکستن انحصارحداقل دربخشهای زیرمجموعه خودتان نکرده اید.اینکه دیگردست تفنگداران!نیست که نمونه بارزش خودرومیباشد.از نظارت صحبت شده.دردنیاییکه تلاش میشودبآنهانزدیک شویم آیابااینگونه روشهابجایی رسیده اند؟آیاهرگز دولتها بخودزحمت داده اندمحاسبه کننددههانهادنظارتی موجودبدون هیچ خاصیت ملموسی برای ملت چه هزینه سنگینی برملت تحمیل میکنند؟چراآنهارامنحل نمیکنید(درسه قوه)ویکی دونهاد کارآایجادنمیکنیدتابدون مسامحه برخوردقاطع کنند؟یکی ازراههای کاهش فسادراکاهش 20 به یک نفردانسته اید.اطمینان داشته باشیداگرهمان یکنفر هم نقطه ضعفی خصوصامالی ازمافوقش سراغ داشته باشددربهمان پاشنه خواهد چرخید.آیاآنچه که جمع شدنش رادریکجاعامل فساددانسته ایددرخودروسازی-زمین خواریهای گسترده که هرروز چندین پرونده آن رومیشودیافسادهای بانکی وفوتبالی وووهم بایکدیگرجمع شده اند؟!فرموده ایدچراقوای سه گانه درست شد؟بهمان دلیلی که دینامیت اختراع یااینترنت وگوشی همراه درست شد(ببخشیددرمثل مناقشه نیست)بله تفکیک قواازنظرپایه گزاران آن برای کنترل قدرت بودهمانگونه که دینامیت برای سهولت دربهره برداری معادن وغیره بودوایضاکامپیوتروگوشی همراه اماوقتی بشر بیخدابخواهد ،کارکردهاراتغییرمیدهدوقوای سه گانه میشوددرظاهرعامل دموکراسی وکنترل قدرت ولی دراصل وسیله ای برای تقسیم وظایف درخدمت هدفی مشترک.این سخنتان جالب است:البته در قانون اساسی ما دستگاه‌های ناظری همچون بازرسی کشور، دیوان عدالت و سایر دستگاه‌های نظارتی وجود دارد که اینها برای حساب شده بودن نظارت‌ها است.یعنی نظارت برناظرین وتوخودحدیث مفصل بخوان ازاین مجمل.اینکه بخش زیادی ازپرونده ها مربوط بفساداست همان ناکارآمدی موردبیان شماراتداعی نمیکند؟البته درهرسه قوه.آنجاکه صحبت ازقبح انواع فسادوترس خودکرده ایدبایدگفت آیاهمان تبدیل زیرمیزی برومیزی نشانه همین قبایح وپیامدهای آن نیست؟اجازه بدهیدجمله دیگرشمارااینگونه بیان کنم که زیرپاگذاشتن امربمعروف ونهی ازمنکر ازموجبات فساداست.فریضه فراموش شده ایکه خیلی ازمسولین ازشنیدن آن روی درهم میکشند.ازنظارت عامه صحبت شده.براستی هرکس حرفی برای گفتن داردبایدخودش نشریه ای یاسایت ووبلاگی بزند.گیرم رقبای شما کمسوادو مستبدوبیتفاوت درآزادی بیان وووهستندچرامدعیان جامی شماحاضربه انتشارنقدهای محترمانه ولواشتباه نیستند.دراستانی چون ...که اوضاع اسفبارتراست حتی استاندارتان هم تحمل یک نقد ساده رانداردومحلی نمیگذاردچه رسدبه بقیه.چراآنچه رامیگوئیدحداقل درزیرمجموعه خودساری وجاری نمیکنید؟این جمله تان رانفهمیدم که:هرچه کار مردم کوتاه‌تر شود فساد در آن وارد می‌شود.درست است که درخت فساددرتاریکی رشدمیکند ولی روی میزکه دیگرتاریک نیست؟!درپایان به مجلس وقوه قضائیه اشاره داشته اید.چون باآن عزیزان هم صحبتهایی دارم اجازه دهید برای جلوگیری ازطولانی شدن مطلب همچنین راستی آزمایی این سایت مدعی حمایت ازشماپس ازانتشاراین نظر،آن قواراهم موردخطاب قراردهم.خدایارتان
نظر شما:
نام:
ایمیل:
* نظر:
داغ ترین ها