بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی خيرخواهان

بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی

اقتصاد ایران در حالی وارد سال پایانی سند چشم‌انداز ۲۰ ساله ۱۳۸۴ تا ۱۴۰۳ می‌شود که موفقیت کمی در جامه عمل پوشاندن به هدف رشد اقتصادی برای تبدیل ایران به اقتصاد اول منطقه مطابق با این سند داشته است. در واقع انتظار طبیعی این بود که دستیابی به رشد اقتصادی بالا و مداوم و به‌تبع آن ایجاد مشاغل جدید برای انبوه جوانان جویای کار، هر اولویت دیگر مدنظر حکومت را تحت‌الشعاع خود قرار دهد.
ایران قوی هاشمی‌طبا

ایران قوی

همچون سال‌های گذشته، در روز 22 بهمن مردم ایران در راهپیمایی سالروز پیروزی انقلاب اسلامی یعنی بیست‌و‌دوم بهمن حضور یافتند و خاطره پیروزی انقلاب و نیز شهدای انقلاب و دفاع مقدس را گرامی داشتند. انقلابی که با شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی پیروز شد و مردم اعم از خواص یا عوام با برداشت خود -‌هر‌چند متفاوت- از آن استقبال کرده و بر آن پای فشردند
شنبه ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 April 27
کد خبر: ۵۷۸۳۱
تاریخ انتشار: ۰۵ مهر ۱۳۹۴ - ۱۰:۰۹
مجمع عمومی سازمان ملل متحد/ قسمت دوم
از اهم برنامه های این روز که با شش برنامه همراه بود می توان به ملاقات با بانکی مون دبیرکل سازمان ملل متحد، سخنرانی در نشست سران توسعه پایدار، دیدار با نخبگان و کارآفرینان ایرانی مقیم امریکا، دیدار با رییس شورای عالی اروپا، مصاحبه با رادیو ملی امریکا و حضور در جمع ایرانیان مقیم امریکا اشاره کرد

تدبیر24:دومین روز کاری دکتر روحانی با حرکت به سمت مقر سازمان ملل متحد جهت دیدار با دبیرکل سازمان ملل آغاز شد.

ملاقات با بانکی مون دبیرکل سازمان ملل متحد

به گزارش خبرنگار تدبیر24 حجت الاسلام و المسلمین روحانی ضمن حضور در دفتر بانکی مون با اشاره به اقدامات تروریست ها برای ایجاد و تشدید ناامنی در یمن، سوریه و عراق، اظهارداشت: باید تلاش ها برای مبارزه با تروریسم هماهنگ شود و دخالت ها و اقداماتی که توسط برخی کشورها بویژه در یمن و سوریه انجام می گیرد، پایان پذیرد.

دکتر روحانی، توقف سریع مداخله نظامی و بمباران یمن، انتقال کمکهای انساندوستانه اعم از غذا و دارو و آغاز مذاکرات یمنی - یمنی بدون دخالت خارجی را محورهای تلاش برای رسیدن به صلحی پایدار در یمن دانست و گفت: ایران آماده همکاری با سازمان ملل ، نماینده دبیر کل و کشورهای منطقه برای بازگشت ثبات به یمن است.

رییس جمهوری همچنین از دخالت های برخی کشورها در سوریه انتقاد کرد و افزود: برخی دولت ها پیش از مبارزه با تروریسم، به دنبال سرنگونی دولت مرکزی سوریه هستند،حال آنکه برای ریشه کن کردن تروریسم، در گام نخست باید دولت مرکزی را که این مبارزه را برعهده دارد، تقویت کرد و البته با گذشت زمان برخی از این کشورها به واقعیت نزدیکتر شده اند.

دکتر روحانی همچنین به مذاکرات هسته ای اشاره کرد و اظهارداشت: همه طرفها برای رسیدن به توافق همکاری کرده و حسن نیت نشان دادند و ما همکاری با آژانس بین المللی انرژی اتمی را همانند گذشته ادامه می دهیم و امیدواریم برخی ابهامات باقیمانده در هفته های پیش رو کاملا حل گردد.

رییس جمهوری همچنین با اشاره به حادثه منا در عربستان خاطر نشان کرد : متاسفانه دولت عربستان همکاری لازم را برای رسیدگی به وضع مفقودین، انتقال اجساد و مجروحان انجام نمی دهد و ضروری است که دبیر کل سازمان ملل وظایف قانونی و انسانی دولت ریاض را در این زمینه متذکر شود.

دبیر کل سازمان ملل متحد نیز در این دیدار با ابراز تسلیت به مناسبت کشته شدن شمار زیادی از حجاج کشورمان در حادثه منا، گفت: رسانه های همگانی به طور گسترده سفر شما را به سازمان ملل متحد پوشش می دهند و این نشان دهنده جایگاه شما در ایفای نقش سازنده در منطقه است.

سخنرانی در نشست سران توسعه پایدار

رئیس جمهوری ضمن حضور در سازمان ملل متحد در نشست سران توسعه پایدار حاضر و به ایراد سخنرانی پرداخت که متن کامل آن به شرح زیر است :

متن سخنان رییس جمهوری به این شرح است:

بسم‌الله الرحمن الرحیم

آقای رئیس، عالیجنابان؛

در آغاز سخنانم لازم می‌دانم با ابراز تأسف شدید از حادثه دلخراشی که برای هزاران نفر مسلمان و از جمله ایرانیان، در منا در روز پنجشنبه رخ داد، مراتب تسلیت خود را به خانواده‌هایی که در سوگ درگذشتگان این مصیبت عزادار شده‌اند ابراز كنم و بر ضرورت رسیدگی سریع نسبت به آسیب دیدگان و همچنین بررسی علل و عوامل این حادثه و حوادث مشابه در مراسم حج امسال تأکید نمایم.

عالیجنابان، خانم‌ها و آقایان:

مشکلات محیط زیست، به ما انسان‌های کره زمین آموخته است که همگی در یک کشتی نشسته‌ایم و بدانیم که هر آن‌چه دیگران انجام می‌دهند بر سرنوشت ما نیز مؤثر است و نمی‌توان صرف‌نظر از این‌که دیگران چگونه زندگی می‌کنند، به امنیت و آسایش خود دل بست . بدون همکاری گسترده در سه سطح ملی، منطقه‌ای و بین‌‌المللی، دست یافتن به «اهداف توسعه پایدار» بسیار دشوار است. این همکاری باید ملهم از آگاهی ناشی از سرنوشت واحد و تعهد مشترک در قبال مسئولیتهای مهم انسانی باشد.

سرنوشت مشترک، مستلزم هدف مشترک است، اما به معنای یکسان بودن مسئولیت‌های همه نیست.

دست‌یابی به آرمان‌های توسعه پایدار بعد از 2015 بدون لحاظ کردن مسئولیت کشورها و سهم آن‌ها در پیدایش وضعیت فعلی محیط زیست، ناممکن بوده و به مناقشه‌ای بی‌حاصل می‌انجامد.

حضار محترم:

همان طور که در سال گذشته در «اجلاس سران تغییرات آب و هوا» گفتم، منطقه غرب آسیا تنها با شرایط اقلیمی گرم‌تر و چالش‌های خشکسالی ممتد و گسترده مواجه نیست، بلکه با فاجعه تروریسم و خشونت افراطی نیز دست به گریبان است. به عبارتی، خشونت علیه طبیعت و انسانها، دو فاجعه بزرگ منطقه غرب آسیاست.

من دو سال پیش زمانی که از «جهان علیه خشونت و افراطی‌گری» سخن گفتم؛ هر دو فاجعه و تاثیر متقابل آن‌ها را مد نظر داشتم. تروریست‌ها در سرزمین‌های فقیر و زخم‌خورده از بحران‌های محیط زیستی؛ رشد کرده، تکثیر شده و چون ریزگردها به راحتی مرزها را در می‌نوردند.

گروه‌های تروریستی، «اهداف توسعه پایدار» را زیر پا می‌گذارند و تداوم این وضعیت به فقر و تخریب بیشتر محیط زیست می‌انجامد. تروریسم و خشونت، ضمن خسارت آشکار به محیط زیست، توسعه پایدار را از دستور کار کشورها خارج کرده و منابع کشورها را صرف مبارزه با نا امنی می کند.

خانم‌ها و آقایان:

جمهوری اسلامی ایران پیش از این، مجدانه و عمیقاً به تحقق اهداف توسعه هزاره، یاری رسانده و مشارکت فعالی در تدوین دستور کار توسعه پس از 2015 داشته و از این به بعد نیز همکاری سازنده‌ای برای اجرای تعهدات خود در سطوح ملی، منطقه‌ای و بین‌المللی خواهد داشت. دولت من به عنوان دولت محیط زیستی، سیاست‌های خود را بر اساس رویکردی متوازن میان توسعه اقتصادی و حفاظت از محیط زیست تنظیم كرده است.

افزایش آشکار حساسیت‌های زیست محیطی در میان اقشار مختلف مردم کشورم، وارد کردن آموزشهای محیط زیستی به برنامه درسی مدارس، بازنگری جدی در سیاست‌های سدسازی، احیای تالاب‌های در خطر و همچنين تلاش شبانه روزی برای احیای دریاچه‌های در خطر نابودی، تنها بخش کوچکی از التزام این دولت به اهداف توسعه پایدار است.

فرآیند طی‌شده در دو سال گذشته و حصول توافق هسته‌ای میان ایران و 1+5، شرایط مساعدی برای همکاری‌های منطقه‌ای و بین‌المللی، از جمله در زمینه محیط زیست فراهم آورده است. ما مشتاقیم از طریق دیپلماسی فعال محیط زیستی با همسایگان خود در زمینه توسعه پایدار منطقه‌ای همکاری کنیم و در سایه روابط سازنده با دیگر کشورها و همکاری‌های فناورانه، انتقال دانش و مشارکت در فعالیت‌های علمی مشترک، سهم خود را در ساختن جهانی پایدارتر و مصون‌تر از تهدیدهای زيست محیطي ایفا کنیم.

دیدار با نخبگان و کارآفرینان ایرانی مقیم امریکا

وی همچنین پس از این سخنرانی به هتل محل اقامت بازگشت و با نخبگان و کارآفرینان، مدیران و سرمایه‌گذاران ایرانی مقیم امریکا دیدار کرد.

رئیس جمهور روحانی در این دیدار با بیان اینکه سربلندی و رفاه ملت ایران خواست و هدف همه ایرانیان است، گفت: امروز فرصت‌های خوبی برای تحرک در بخش اقتصادی و علمی و صنعتی حاصل شده که باید از آنها به بهترین شکل برای پیشرفت هر چه بیشتر کشور استفاده کنیم.

رییس جمهوری با بیان اینکه امروز هیچ‌کس در نقش تأثیرگذار ایران در منطقه تردید ندارد، گفت: ایران به عنوان دولتی ضدتروریست شناخته شده و همگان اذعان دارند که اگر قدرت و حمایت ایران از دولتهای منطقه نبود، امروز شاهد شرایط خطرناکی در منطقه بودیم.

دکتر روحانی با بیان اینکه امروز از مراحل سخت و دشوار مذاکرات مربوط به توافق و لغو تحریم‌ها عبور کرده‌ایم، تصریح کرد: این توافق ادامه خواهد داشت و موضوعاتی از قبیل برگشتن مجدد به تحریم اجرایی نخواهد بود، چرا که به گونه‌ای رفتار کردیم که تحریم مجدد نمی‌تواند در اراده ملت ایران تأثیری بگذارد.

دیدار با رییس شورای عالی اروپا

برنامه بعدی دکتر روحانی دیدار با رئیس شورای عالی اروپا و هیئت همراه ایشان بود. وی درحالی با تیم همراه خود با رئیس جمهور کشورمان دیدار کرد که موگرینی نیز در محل دیدار حاضر شده بود.

حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی در دیدار "دونالد تاسک" رییس شورای اروپا گفت: اعضای اتحادیه اروپا در دوران تحریم، بیشترین ضرر را متحمل شدند و در دوره جدید باید به گونه ای روابط ایران و اتحادیه اروپا را بازسازی کرده و گسترش دهیم که این گذشته جبران شود.

رییس شورای اروپا، توافق هسته ای را موفقیتی مهم برای ایران، اروپا و جهان دانست و گفت: اتحادیه اروپا تمام تلاش خود را برای به نتیجه رسیدن مذاکرات به کار گرفت و این توافق، گام نخست برای توسعه همکاری ها است.

تاسک نیز با اشاره به اهمیت اجرای سریع و دقیق توافق اظهارداشت: این پروسه ساده نیست و سخت است و البته با اراده و عزم طرفین و همکاری و کمک اروپا، موفقیت نهایی در دسترس است.

وی در ادامه به نابسامانی ها در منطقه خاورمیانه اشاره کرد و تصریح نمود: اتحادیه اروپا به همکاری ایران نیاز دارد و بدون شما نمی توانیم مشکلات را حل کنیم.

مصاحبه با رادیو ملی امریکا

برنامه کاری فشرده روحانی با مصاحبه با شبکه رادیو ملی امریکا NPR ادامه پیدا کرد.

به گزارش خبرنگار ما این گفتگو که حدود یک ساعت به طول انجامید توسط استیو اینسکیپ مجری شبکه NPR تنظیم شد

حضور در جمع ایرانیان مقیم امریکا

آخرین برنامه روز دوم کاری رئیس جمهوری حضور در جمع صمیمی ایرانیان مقیم امریکا بود. در این برنامه که با صرف شام نیز همراه بود کتر روحانی با اشاره به اینکه اکثریت بالایی از ایرانیان طبق نظرسنجی ها با توافق هسته ای موافق هستند، اظهارداشت: ما به همه اهداف اصولی در این مذاکرات دست یافتیم و این افتخاری برای ملت ایران است.

رییس جمهوری که اشاره اش به تلاشهای وزیر امور خارجه و اعضای تیم مذاکره کننده با تشویق ممتد حاضران همراه بود، اظهار داشت: اکنون پس از برجام هستیم و همه باید از این فضا برای ساختن ایرانی آبادتر و سربلندتر بهره بگیریم.

دکتر روحانی ضمن استقبال از مشارکت ایرانیان خارج از کشور در اجرای طرح های ملی افزود: ما همه ایرانی هستیم و به ایرانمان عشق می ورزیم.

رییس جمهوری به حضور گسترده هیات های اقتصادی و تجاری خارجی در ایران اشاره کرد و گفت: رفت و آمدهای زیادی وجود دارد و بسیاری از شرکتهای بزرگ در حال تدوین اسناد و متن های قراردادهای خود هستند تا به محض اجرایی شدن توافق، همه آن اسناد را برای امضا نهایی کنند.

دکتر روحانی با تاکید بر ضرورت جذب سرمایه و فناوری به کشور، تصریح کرد: برای ایجاد شغل و جبران عقب ماندگی ها نیازمند یک رشد 8 درصدی مستمر هستیم تا جوانان تحصیل کرده ایرانی بتوانند جذب بازار کار شوند و این رشد با توجه به سرمایه انسانی، قطب انرژی و موقعیت ژئواستراتژیک؛ در کنار امنیت، دست یافتنی است و البته در کنار آن باید سرمایه لازم را از منابع داخلی و خارجی جذب کنیم.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما:
نام:
ایمیل:
* نظر:
داغ ترین ها