بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی خيرخواهان

بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی

اقتصاد ایران در حالی وارد سال پایانی سند چشم‌انداز ۲۰ ساله ۱۳۸۴ تا ۱۴۰۳ می‌شود که موفقیت کمی در جامه عمل پوشاندن به هدف رشد اقتصادی برای تبدیل ایران به اقتصاد اول منطقه مطابق با این سند داشته است. در واقع انتظار طبیعی این بود که دستیابی به رشد اقتصادی بالا و مداوم و به‌تبع آن ایجاد مشاغل جدید برای انبوه جوانان جویای کار، هر اولویت دیگر مدنظر حکومت را تحت‌الشعاع خود قرار دهد.
ایران قوی هاشمی‌طبا

ایران قوی

همچون سال‌های گذشته، در روز 22 بهمن مردم ایران در راهپیمایی سالروز پیروزی انقلاب اسلامی یعنی بیست‌و‌دوم بهمن حضور یافتند و خاطره پیروزی انقلاب و نیز شهدای انقلاب و دفاع مقدس را گرامی داشتند. انقلابی که با شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی پیروز شد و مردم اعم از خواص یا عوام با برداشت خود -‌هر‌چند متفاوت- از آن استقبال کرده و بر آن پای فشردند
شنبه ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 May 04
کد خبر: ۶۰۶۵۷
تاریخ انتشار: ۱۲ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۵:۰۷
در روزگاری که شهردار در فکر ریاست جمهوری، به وضعیت خیابان‌ها و ترافیک شهر می‌پردازد، مسئول مذاکرات هسته‌ای، با رویای پاستور به گفتگوهای هسته‌ای می‌رود، کمتر پیدا می‌شود کارگزاری که با هدف آنچه برایشان در آن جایگاه خاص تعریف شده، اقدام کنند.


تدبیر24 : سعید جعفری- خیلی سخت است به اتفاقات سال ۹۴ بنگرید، رخدادهای سیاسی، اجتماعی، ورزشی و … را مرور کنید و در پایان کسی به جز محمد جواد ظریف را، چهره سال بدانید.

سالی که گذشت سال جابه جایی بسیاری از رکوردها بود؛ رکورد طولانی ترین مذاکره پیوسته پشت درهای بسته، رکورد طولانی ترین مذاکره خارج از کشور، رکورد لغو یک باره ۵ قطعنامه شورای امنیت، رکورد خروج از شورای امنیت بدون جنگ، کودتای نظامی یا تغییر رژیم، رکورد لغو یکباره کلیه تحریم های اقتصادی که در طول بیش از یک دهه علیه کشور به تصویب رسیده بودند.

دوران دوری و سکوت

ظریف حدود شش سال کاملا از صحنه سیاسی دور بود و با پیروزی احمدی نژاد به حاشیه رانده شد، اما در تمام این سالها همه تلاش ها برای انجام یک مصاحبه با او هم بی فایده بود. در شرایطی که ظریف از همان ابتدا می دانست مسیر پیش روی کشور با مدیریت احمدی نژاد به ناکجاآباد می رود، در مجامع عمومی سکوت کرد و ترجیح داد از چنین فضایی در جهت رقابت های سیاسی بهره نگیرد و تمامی انتقادات و نقدهایش را محرمانه و در جلسات خصوصی به گوش مقامات عالی و ارشد نظام برساند.

جواد ظریف اساسا چارچوب متفاوتی برای خود تعریف کرده و نمی خواهد وارد رقابت های سیاسی داخلی شود. ظریف با درکی صحیح از استلزامات جایگاهی که در آن قرار دارد، قالبی فراجناحی و فراحزبی برای خود تبیین کرده است. رصد اقدامات و رفتارهای او نشان می دهد، ظریف از جایگاه وزارت خارجه نه برای پیشبرد اهداف شخصی و سیاسی که برای به نتیجه رساندن قالبی که برای یک وزیر خارجه در نظام جمهوری اسلامی تعریف شده گام بر می دارد.

کاری که در تاریخ جمهوری اسلامی بسیار کم سابقه است.

شهردار در فکر ریاست جمهوری، به وضعیت خیابان ها و ترافیک شهر می پردازد، مسئول مذاکرات هسته ای، با رویای پاستور به گفتگوهای هسته ای می رود، بهارستان نشینان با اندیشه ترفیع جایگاه سیاسی به پارلمان می روند و کمتر پیدا می شوند کارگزارانی که با هدف آنچه برایشان در آن جایگاه خاص تعریف شده، اقدام کنند.

ایران بیش از اینها به ظریف بدهکار است. قفلی که بازنشدنی می نمود را او در کمتر از یکسال باز کرد. گره هایی که در هشت سال پیچیده و پیچیده تر شده بود، را این حقوقدانِ دیپلمات با صبر و تدبیر و البته تخصص گشود.

 

دیپلماتی که تنها اندیشه اش اعتلای نام ایران در مجامع بین المللی است. سال ۱۳۹۴ و نام محمد جواد ظریف همیشه با هم عجین خواهند ماند و در تاریخ ایران، آنچه این دیپلمات ورزیده با همراهی یارانش انجام داد، ماندگار خواهد ماند.

مطالب مرتبط
برچسب ها: تدبیر24 ، ظریف
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما:
نام:
ایمیل:
* نظر:
داغ ترین ها