بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی خيرخواهان

بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی

اقتصاد ایران در حالی وارد سال پایانی سند چشم‌انداز ۲۰ ساله ۱۳۸۴ تا ۱۴۰۳ می‌شود که موفقیت کمی در جامه عمل پوشاندن به هدف رشد اقتصادی برای تبدیل ایران به اقتصاد اول منطقه مطابق با این سند داشته است. در واقع انتظار طبیعی این بود که دستیابی به رشد اقتصادی بالا و مداوم و به‌تبع آن ایجاد مشاغل جدید برای انبوه جوانان جویای کار، هر اولویت دیگر مدنظر حکومت را تحت‌الشعاع خود قرار دهد.
ایران قوی هاشمی‌طبا

ایران قوی

همچون سال‌های گذشته، در روز 22 بهمن مردم ایران در راهپیمایی سالروز پیروزی انقلاب اسلامی یعنی بیست‌و‌دوم بهمن حضور یافتند و خاطره پیروزی انقلاب و نیز شهدای انقلاب و دفاع مقدس را گرامی داشتند. انقلابی که با شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی پیروز شد و مردم اعم از خواص یا عوام با برداشت خود -‌هر‌چند متفاوت- از آن استقبال کرده و بر آن پای فشردند
يکشنبه ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 April 28
کد خبر: ۷۷۳۹۷
تاریخ انتشار: ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۴:۲۸
مساله اصلی در انتخابات ، خوب بودن یا بد بودن کاندیداها نیست ، مساله اصلی اندیشه درست و یا نادرست آنهاست. کمترین کار امروز ما تشویق به رای دان مردم به روحانی و اندیشه درست است.

تدبیر24»محمد کیانوش راد، عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت:آیا رقیب هراسی امری واقعی یا توهمّی است ؟ آیا مردم نباید از اندیشه ها و برنامه های برخی کاندیداهای ریاست جمهوری به هراسند ؟ آیا حمایت فیلسوفان از کاندیداها ، حاوی نکته و بصیرتی خاص است ؟ آیا اطلاع از نظر فیلسوفان ، باید برای مردم مهم باشد ؟

"فیلسوفانِ هیتلر " اثر ایوون شرات ، کتابی تامل برانگیز است. "ایوون شرات "، به نحو چشمگیری ، تاثیرات اندیشمندانی چون مارتین هایدگر و کارل اشمیت ، در زمینه سازی های قدرت یافتن هیتلر و تبعات اندیشه این دو را بازنمایی می کند و آن را به خوانندگان اثر گوشزد می کند.

اگر تجربه آدولف هیتلر و حمایت های زمینه ساز و بعدی برخی از مهمترین فیلسوفان آلمانی از هیتلر نبود ، شاید امروز اهمیت ، زمینه ها و نتایج و کارکردهای آشکار و پنهان حمایت برخی فیلسوفان از برخی کاندیداها چندان شناخته نمی شد و جدی انگاشته نمی شد.

برخی فیلسوفان را می توان فیلسوفان علاقمند به سیاست و حوزه قدرت دانست. در این یادداشت بحثی در مورد شخصیت ِ فیلسوفان نیست ، آنچه اهمیت دارد نقش اندیشه ها و مقدمات و نتایج فکری و عملی فیلسوف در مقام حمایت از یک جریان فکری و یک کاندیدای خاص است.

فیلسوفانی بوده اند که از احمدی نژاد و سپس از کامران باقری و سعید جلیلی ، و اکنون نیز از ابراهیم ریسی حمایت می کنندو این خود نکته قابل تاملی است.

برخی فیلسوفان تا آنجا پیش رفتند که گفتند:" اطاعت از احمدی نژاد ، اطاعت از خداست ". این نظریه از نظر عملی چیزی جز زمینه سازی برای دشمنِ خدا خواندنِ مخالفان و بالمآل سرکوب و حذف مخالفان نبوده و نخواهد بود.

در این اندیشه می توان ریشه های تمامیت خواهی ،اقتدارگرایی،دشمنی با دموکراسی بی توجهی به رای مردم ، مخالفت با آزادی های سیاسی و اجتماعی و فرهنگی و سرکوب مخالفان را یافت . در این نگاه ، رای مردم تشریفاتی و زینتی و صرفا کارکردی حمایتی و تاییدی دارد. با این وصف آیا نباید ازحمایت برخی فیلسوفان از برخی کاندیداها نگران بود ؟

امروزما با دو نگرش و دو شیوه زندگی و اداره کشور روبرو هستیم و موضوع انتخابات ریاست جمهوری ، جدی تر و مهم تر از آن است که آسان از کنار آن عبور کرد.

به عقیده "ایوون شرات " نمی توان به تاثیرات اندیشه متفکران ، در بستر سازی و تئوریزه کردن خشونت و سرکوب و حمایت ها و همراهی آنان با قدرت ، بی توجه بود.

بستر سازیِ خشونت و نسل کشی یهودیان و جنایات هیتلر ، از سوی اندیشمندانی چون شیلر ، فیخته ، شوپنهاور و نیچه و کانت ، و هگل و بصورت جدی مطرح و زمینه ساز شد و بصورت ِ عملی در همراهی هایدگر و کارل اشمیت نمایان گشت. اینان خواسته یا ناخواسته همدستان و مشوقانِ نظری هیتلر بودند.

و هیتلر با اتکاء به نظر این فیلسوفان اهداف خود را پی می گرفت. "به عقیده ی شرات ، فیلسوفان مهماتی قوی برای کل پروژه هیتلر تدارک دیدند " و "کارل اشمیت ،با نظراتش ، ظلم و ستم هیتلر را مشروع و قانونی کرد و دموکراسی را به دست خاطره ای سوخته سپرد واجازه داد تاظلم و ستم همچون ققنوسی تیره رنگ از شعله های آن سر برآورد ، ظلم و ستمی استبدادی ، قدرتمند  و مشروع " .

این فیلسوفان ، به عقیده ی شرات ، " زینتی برای رویاهای هیتلر بودند. "و " هایدگر به جلال پیشوا کمک کرد " .انسان های خوب ، با اندیشه های بد و نادرست ، گاهی خطرناک تر از انسان های بد ، اما بدون اندیشه های بد می شوند.آری باید نگران آینده ی دموکراسی ، توسعه و آزادی و پیشرفت کشور بود و هراس از یک جریان فکری ، هراسی بیهوده نیست.

مساله اصلی در انتخابات ، خوب بودن یا بد بودن کاندیداها نیست ، مساله اصلی اندیشه درست و یا نادرست آنهاست. کمترین کار امروز ما تشویق به رای دان مردم به روحانی و اندیشه درست است.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما:
نام:
ایمیل:
* نظر:
داغ ترین ها