بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی خيرخواهان

بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی

اقتصاد ایران در حالی وارد سال پایانی سند چشم‌انداز ۲۰ ساله ۱۳۸۴ تا ۱۴۰۳ می‌شود که موفقیت کمی در جامه عمل پوشاندن به هدف رشد اقتصادی برای تبدیل ایران به اقتصاد اول منطقه مطابق با این سند داشته است. در واقع انتظار طبیعی این بود که دستیابی به رشد اقتصادی بالا و مداوم و به‌تبع آن ایجاد مشاغل جدید برای انبوه جوانان جویای کار، هر اولویت دیگر مدنظر حکومت را تحت‌الشعاع خود قرار دهد.
ایران قوی هاشمی‌طبا

ایران قوی

همچون سال‌های گذشته، در روز 22 بهمن مردم ایران در راهپیمایی سالروز پیروزی انقلاب اسلامی یعنی بیست‌و‌دوم بهمن حضور یافتند و خاطره پیروزی انقلاب و نیز شهدای انقلاب و دفاع مقدس را گرامی داشتند. انقلابی که با شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی پیروز شد و مردم اعم از خواص یا عوام با برداشت خود -‌هر‌چند متفاوت- از آن استقبال کرده و بر آن پای فشردند
جمعه ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 April 26
کد خبر: ۹۱۳۴۵
تاریخ انتشار: ۰۹ مهر ۱۳۹۶ - ۰۸:۴۰
سفر رئیس جمهوری کشورمان به نیویورک به منظور شرکت در هفتاد و دومین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد، دستاوردهای مهمی به همراه داشت.
تدبیر24»از جمله این دستاوردها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
1- یکی از پیام‌های روشن سفر، تبیین سیاست‌ها و استراتژی جمهوری اسلامی برای رهبران جهانی و افکار عمومی است. با وجود همه خشونت‌ها، جنایات‌ و گستردگی ویروس تروریسم در خاورمیانه، ایران اسلامی با درک دقیق شرایط و شناخت واقعیت‌های موجود از کانون‌های اصلی ثبات در منطقه به شمار می‌رود و البته دستیابی به این مهم با هزینه‌ای سنگین همراه بوده است. تقدیم شهدای عزیز و پرداخت هزینه‌های قابل توجه مالی و نظامی برای مقابله با تروریسم، بخش کوچکی از این واقعیت  است. اما متأسفانه جهانیان کمتر به آن معترفند.
2- تشریح ضرورت تداوم برجام برای حفظ صلح و ثبات منطقه‌ای از دیگر نکات مهمی است که رهیافت این سفر محسوب می‌گردد. اذعان رهبران سیاسی و رؤسای جمهوری بسیاری از کشورها بر حفظ و تداوم برجام دلیل روشنی است بر آگاهی جهانی نسبت به ابعاد صلح‌آمیز برجام.
3- سایه پدیده شوم ترامپیسم همچنان تهدیدی برای جهانیان محسوب می‌شود و ادبیات خشن، بی‌منطق و جاهلانه او نشان از فقدان درک لازم از مسائل ملی، منطقه‌ای و بین‌المللی کشور ایران داشته و حاکی از نوعی لجام‌گسیختگی در سیاست خارجی امریکا است. ترامپ برای جلب رضایت اسرائیل با ادبیات نامتعارف [که می‌توان از آن به ‌عنوان لمپنیسم سیاسی نام برد]، در واقع چراغ سبز به رژیم غاصب اسرائیل نشان داده و از این راه می‌خواهد بر انبوه بحران‌های داخلی، منطقه‌ای و خاورمیانه‌ای امریکا سرپوش بگذارد. پیام ترامپ در این اجلاس تلاش برای گسترش مناقشات میان همسایگان در خاورمیانه، فروش بیشتر سلاح و فعال‌سازی کارخانجات اسلحه‌سازی سرمایه‌داری غرب بود.
4- در مقابل این ادبیات بی منطق، سخنرانی مستدل، منسجم و عقلانی دکتر روحانی، فاصله شخصیت ایشان با ترامپ و مؤتلف جنگ‌طلب او، نتانیاهو را به وضوح برجسته کرد. واکنش‌های حاضران در اجلاس نسبت به سخنان رؤسای ‌جمهوری ایران و امریکا، بیانگر واقعیت‌های موجود در عرصه بین‌المللی است.
5- دیدار با ایرانیان مقیم امریکا و رهبران سیاسی و مذهبی جهان و تلاش برای زنگارزدایی از پیرایه‌های دروغینی که  به ایران و اسلام بسته‌اند، از دیگر ثمرات این سفر کوتاه بود. پیام روشن گفتمان اعتدال در دنیای پرآشوب و مناقشه امروز به افکار عمومی دنیا این است که تحولات سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی در ایران و استقرار دولت استدلالی و عقلانی سرمایه بزرگی برای صلح و ثبات محسوب می‌شود. همچنان که رئیس جمهوری در جلسه گفت‌وگو با رهبران مسلمان امریکا بیان کرد: «اسلام یک قدرت هدایت کننده برای همه بشریت است و راه اصلی مبارزه با تروریسم، اقدامات فرهنگی و معرفی اسلام واقعی به نسل جوان است.» از این منظر باید توجه داشت که ما امروز بیشتر از هر زمان دیگری، نیازمند اثبات حقانیت جمهوری اسلامی ایران و تبیین فرصت‌های بی‌شمار فرهنگی و تاریخی این سرزمین کهن برای جهانیان هستیم و راهبرد اصلی ما در این شرایط، دیپلماسی فعال فرهنگی، توسعه گردشگری، معرفی فرهنگ و تمدن بزرگ ایرانی اسلامی و گفت‌وگوی فرهنگی میان نخبگان ایران و سایر کشورها می‌باشد. امروزه جهانیان به این باور رسیده‌اند که ایران کلید صلح، ثبات و امنیت در خاورمیانه خواهد بود و بدون نقش‌آفرینی ایران، این منطقه روز و روی خوش به خود نخواهد دید.


سیدرضا صالحی امیری،استاد دانشگاه


مطالب مرتبط
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما:
نام:
ایمیل:
* نظر:
داغ ترین ها